Ελένη Ψυχούλη

Ελένη Ψυχούλη, φωτογραφία: Makos / www.makosworld.com

Η πολυγραφότατη Ελένη Ψυχούλη είναι μία avant-garde περσόνα της Αθήνας. Είναι το αλατοπίπερο σε πολλά από αυτά που διαβάζουμε, μιας και υπογράφει κείμενα gourmet και μη σε στήλες γνωστών περιοδικών και εφημερίδων. Μέσα απο τον τόσο ιδιαίτερο τρόπο γραφής της έβαλε πολλούς από εμάς σε διαδικασία μύησης στον κόσμο των γεύσεων με απλά ελληνικά, όταν αυτό ήταν ελιτίστικο προνόμιο λίγων γευσιγνωστών. Μάθαμε την ισορροπία της αξίας ενός φιλέτου Μαδέρα δίπλα στην αναγνώριση ενός ορίτζιναλ σουβλακίου, και δεν ντρέπεται να μας προτείνει να βάλουμε νερό (ή και παγάκια) στο κρασί μας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Τελευταία μας ανοίγει την όρεξη μέσα από το “Βήμα Gourmet”, το ένθετο του «Βήματος της Κυριακής». Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «26 σεφ σε 26 λεπτά», που είναι οδηγίες για κάποιον που δεν ξέρει να μαγειρεύει, να μεγαλουργήσει με τον πιο εύκολο τρόπο.

Σκίτσο της Ελένης Ψυχούλη

Το αγαπημένο σου φαγητό

10 σε 10' με την Ελένη Ψυχούλη

Μοιραστείτε:  

Tags: