Άστρα 2015

Το 2015 είναι προ των πυλών και όλοι μας ευχόμαστε να είναι πιο γενναιόδωρο από το 2014, να καλύψει τα όποια κενά μας, να μη μας πάρει τα κεκτημένα μας, αλλά και να μας φέρει ωραίες εκπλήξεις. Για να δούμε τι τάσεις έχει αυτή η χρονιά αστρολογικά και ας βάλουμε κι εμείς τα δυνατά μας, να το βοηθήσουμε, για να μας βοηθήσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι «Ο σοφός κυβερνά τα άστρα».

Γενική οδηγία προς ναυτιλομένους:

Μην αρχίζεις τώρα…
Οι ενάρξεις δεν συνιστώνται στα διαστήματα που οι πλανήτες έχουν φαινόμενη ανάδρομη πορεία. Κάτι δεν θα βγει όπως το είχαμε υπολογίσει, θα υπάρξουν εμπόδια ή ανατροπές, ίσως αυτό που αρχίζει τότε να τελειώσει πρόωρα ή μπορεί να αλλάξει μορφή. Για το 2015, έχουμε ανάδρομο Ερμή 21/1-11/2, 19/5-12/6 και 17/9-9/10 (ας μην υπογράψουμε συμβόλαια, ας μην αγοράσουμε μηχανήματα, ας κάνουμε και ένα back-up στα αρχεία του υπολογιστή μας πριν από αυτά τα διαστήματα, καλού-κακού) και ανάδρομη Αφροδίτη 25/7-6/9 (καλύτερα να κανονίσουμε γάμο για πριν ή για μετά και να αφήσουμε εκείνο το διάστημα για τις διακοπές μας). Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις περιόδους για να ξανασκεφτούμε, να τσεκάρουμε, να προετοιμάσουμε μια έναρξη που θα κάνουμε λίγο αργότερα. Μέσα στο έτος, θα είναι ανάδρομοι για αρκετά μεγάλα διαστήματα και οι πιο μακρινοί μας πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας), μας επηρεάζουν όμως με διαφορετικό τρόπο – και σίγουρα είναι δύσκολο να βρούμε στιγμές με όλους τους πλανήτες ορθόδρομους, για να κάνουμε τα νέα ξεκινήματα που θέλουμε.

ΚριόςΚριός

Τα δώρα…
Ο Δίας είναι ήδη στον Λέοντα και θα μείνει ως τον Αύγουστο, φέρνοντάς σου τύχη και έρωτα, στιγμές δημιουργικότητας και παιδικής χαράς. Ειδικά τον Μάρτιο και τον Ιούνιο που θα κάνει όψη τριγώνου με τον Ουρανό, που είναι στο ζώδιό σου, είναι πιθανές ευχάριστες «ουρανοκατέβατες» εκπλήξεις. Επειδή όμως πάντα υπάρχει ένα «αλλά», ο Δίας είναι ανάδρομος μέχρι τις 8/4 και θα είναι πιο συγκρατημένος ως τότε στις προσφορές του.
Τα μαθήματα…
Με τον Ουρανό στον Κριό από το 2011, έχεις ήδη δεχτεί αρκετά σοκ κι έχεις μάλλον προκαλέσει μερικά κι ο ίδιος. Η διδακτική ύλη όμως δεν έχει τελειώσει, ο Ουρανός θα είναι ξανά σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και θα δυσκολέψει ξανά κυρίως εσάς που έχετε γεννηθεί αρχές ως μέσα Απριλίου. Δύσκολο να συμβιβάσει κανείς τις νέες του επιθυμίες με την παλιά και καλά ριζωμένη κοινωνική του εικόνα. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό θα συμβαίνει μόνο ως και τον Μάρτιο 2015 σε αυτή την ένταση.
Σχέσεις…
Η Αφροδίτη θα είναι στον Κριό 21/2-17/3 και θα σου δώσει ευκαιρίες να λάμψεις, να φλερτάρεις και να δημιουργήσεις σχέσεις. Φυσικά, μόνο αν το θέλεις κι εσύ – σίγουρα ούτε καν η Αφροδίτη δεν μπορεί να αναγκάσει έναν Κριό να κάνει κάτι που δεν θέλει.
Make love, not war
Ο Άρης θα βρεθεί στον Κριό 20/2-31/3 και θα σε γεμίσει με ενέργεια (λες και δεν είχες ήδη αρκετή). Δοκίμασε να διοχετεύσεις αυτή την ενέργεια στη σχέση σου, με αύξηση της libido και όχι με μερικούς ακόμα καυγάδες… Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου και τον ξέρεις καλά, μην τον αφήσεις (πάλι) να σε παρασύρει ανεξέλεγκτα. Υ.Γ. Από τη θέση αυτή θα ενεργοποιήσει εντονότερα το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που λέγαμε πριν.
Save the dates
Φέτος σε αφορούν και οι εκλείψεις. Το μενού έχει λοιπόν για σένα μια ολική έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό στις 4 Απριλίου, που επηρεάζει τους Κριούς που έχουν γεννηθεί αρχές ως μέσα Απριλίου (ναι, αυτούς που αναφέραμε και πριν) και μια ολική έκλειψη Σελήνης στον Κριό στις 28 Σεπτεμβρίου, που επηρεάζει τους Κριούς που έχουν γεννηθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου. Οι εκλείψεις έχουν συγκεντρωμένη ενέργεια, φέρνουν εντάσεις και σημαντικά γεγονότα. Είναι κομβικά σημεία, που μας προχωράνε στη ζωή, ακόμα κι αν είναι με τον δύσκολο τρόπο.

ΤαύροςΤαύρος

Τα δώρα…
Ο Δίας θα είναι στην Παρθένο από τον Αύγουστο και μετά και θα σου ξυπνήσει τη διάθεση να δημιουργήσεις, να κάνεις παιδιά ή να ξαναγίνεις παιδί. Τον Οκτώβριο που θα κάνει και ένα ωραίο τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτή την ενέργεια ακόμα καλύτερα και σταθεροποιητικά, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και να ανακαλύψεις νέα μονοπάτια ζωής. Μην τρομάζεις με την αλλαγή, θα την κάνεις με σίγουρα, ταυρίσια, βήματα, όπως ξέρεις.
Τα μαθήματα…
Ο δάσκαλος Κρόνος θα είναι στον Τοξότη για όλη τη χρονιά, όμως θα επιστρέψει για λίγο στον Σκορπιό, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο. Μάλλον έχεις αφήσει ένα τελευταίο μάθημα στο τομέα των σχέσεων και θα το δώσεις σε εκείνη την εξεταστική. Το ευχάριστο είναι ότι έτσι παίρνεις πτυχίο και βγαίνεις πολύ πιο έμπειρος στις συντροφικές σου σχέσεις.
Σχέσεις…
Εκτός από το κομμάτι του Κρόνου στο Σκορπιό που μόλις αναφέραμε, οι σχέσεις σου θα χρωματιστούν γλυκά στο διάστημα 17/3-12/4, οπότε η Αφροδίτη θα είναι στο ζώδιό σου. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ο κυβερνήτης πλανήτης σου και σου πάει πολύ η διέλευση αυτή, θα είσαι ιδιαίτερα τρυφερός, δοτικός και περιποιητικός και θα απολαμβάνεις αντίστοιχα κι εσύ τις σχέσεις σου.
Make love, not war
Ο Άρης σε επισκέπτεται για φέτος 31/3-12/5 και θα σε κινητοποιήσει – θετικό αυτό, γιατί πάντα χρειάζεσαι ένα σπρώξιμο για να δράσεις (αρκεί να μην είναι έντονο και μουλαρώσεις). Το καλό είναι ότι δεν συμπίπτει η περίοδος αυτή με ανάδρομο Ερμή ή ανάδρομη Αφροδίτη, οπότε μπορείς ωραιότατα να κάνεις τότε δυναμικές αρχές!
Save the dates
Οι εκλείψεις φέτος δεν σε αφορούν άμεσα, ίσως σε επηρεάσουν μόνο σε μικρό βαθμό, οπότε ας μη γεμίσεις το μυαλό σου με επιπλέον ημερομηνίες…

ΔίδυμοιΔίδυμοι

Τα δώρα…
Είσαι στην ομάδα των ζωδίων του Αέρα, που ευνοούνται επίσης από τον Δία στον Λέοντα (με πρώτα τα ζώδια της Φωτιάς). Άρα, θα δεχτείς κι εσύ μια βοήθεια μέχρι τον Αύγουστο 2015 και ιδιαίτερα τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, που θα συμβαίνει και το τρίγωνο με τον Ουρανό στον Κριό. Ο τομέας που θα ευνοηθεί περισσότερο θα είναι η καθημερινή σου επικοινωνία (συμπτωματικά αυτό είναι και το ατού σου), αλλά και οι μεγάλοι σου στόχοι. Μέχρι τις 8/4 που θα είναι ο Δίας ανάδρομος, να περιμένεις λιγότερα δώρα από όσα μετά.
Τα μαθήματα…
Ο Κρόνος από τον Τοξότη (όλη τη χρονιά εκτός από Ιούνιο-Σεπτέμβριο που πάει στον Σκορπιό) θέλει να σε βάλει σε τάξη και δεν σε ενθουσιάζει αυτό, αλλά είναι πολύ χρήσιμο. Θα βρίσκεται, λοιπόν, ακριβώς απέναντί σου, για να σου θυμίζει ότι όλες οι πράξεις μας έχουν συνέπειες (είναι δίκαιος, δεν είναι κακός). Οι σχέσεις που θα αντέξουν αυτό το διάστημα, θα έχουν αποδείξει ότι  χουν γερές βάσεις για το μέλλον. Συχνά, με αυτή την όψη, οδηγούμαστε σε γάμο ή σε χωρισμό, πάντα όμως μένει ό,τι όντως άξιζε.
Σχέσεις…
Πέρα από το βαρύ κλίμα του Κρόνου στις σχέσεις σου, υπάρχει ευτυχώς και η Αφροδίτη στους Διδύμους 12/4-8/5, για να φλερτάρεις κι εσύ λίγο, που τόσο το έχεις πάντα ανάγκη. Διασκέδασε, πέρνα καλά, ζήσε λίγο πιο ανάλαφρα τότε, γιατί θα ξαναμπούν τα κεφάλια μέσα.
Make love, not war
Λίγο αφού φύγει η Αφροδίτη από το ζώδιό σου, θα σε επισκεφτεί ο Άρης, ώστε να μένεις πάντα σε εγρήγορση, που τόσο σου αρέσει. Η ενέργειά σου θα ανέβει, λοιπόν από τις 12/5 ως 25/6 και να θυμάσαι ότι αυτό μπορεί να σου δώσει όρεξη για επίθεση ή για σεξ.
Πήρα κόκκινα γυαλιά…
Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς σου φοράει παραμορφωτικά γυαλιά σε σχέση με την καριέρα σου ή το κοινωνικό σου status, πρόσεξε μην εξαπατηθείς και πρόσεξε διπλά τον Σεπτέμβριο, οπότε θα κάνει αντίθεση με τον Δία από την Παρθένο. Ας πούμε κι ένα ακόμα πρόσεξε για το διάστημα 12/6-18/11, οπότε ο Ποσειδώνας θα είναι κι ανάδρομος.
Save the dates
Αν έχεις γεννηθεί μετά τις 10/6, θα επηρεαστείς από την ολική έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς στις 20 Μαρτίου, ενώ αν γεννήθηκες αρχές Ιουνίου, θα σε επηρεάσει η μερική έκλειψη Ηλίου στην Παρθένο στις 13 Σεπτεμβρίου. Συνήθως, τα γεγονότα που συμβαίνουν στις εκλείψεις Ηλίου είναι σημαντικά και ανοίγουν πόρτες, ενώ στις εκλείψεις Σελήνης είναι επίσης σημαντικά, αλλά τις κλείνουν. Για να δούμε σε τι κομβικά σημεία θα σε φέρουν…

ΚαρκίνοςΚαρκίνος

Τα δώρα…
Ο Δίας θα είναι στην Παρθένο από τον Αύγουστο, και θα κάνει τον Οκτώβριο ένα ωραίο τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Μια που ανήκεις στα ζώδια του νερού, θα δεχτείς κι εσύ την εύνοιά του (πρωτίστως ευνοούμενα είναι τα ζώδια της γης). Σε σένα θα ευνοήσει κυρίως τις καθημερινές σου επαφές, τη διάθεσή σου για απόκτηση νέας γνώσης, ίσως και τις σοβαρές σου σχέσεις, που έχουν ταλαιπωρηθεί τελευταία. Ανακούφιση…
Τα μαθήματα…
Ανήκεις κι εσύ στον σταυρό των παρορμητικών που έχουν ζοριστεί με τα τετράγωνα Ουρανού-Πλούτωνα τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς όμως έχεις κρυφές δυνάμεις και αντοχές. Αν έχεις γεννηθεί στις πρώτες 10 μέρες του Ιουλίου περίπου, κάνε ένα κουράγιο ακόμα μέχρι τον Μάρτιο, για να δεις τι ακόμα πολύτιμο έχεις να μάθεις σε σχέση με τον σημαντικό για σένα Άλλο και με τις απαιτήσεις της κοινωνίας από σένα.
Σχέσεις…
Όταν έχεις τον Πλούτωνα τόσο καιρό στον τομέα των σχέσεων, είναι δύσκολο να εστιάσεις στην ανάλαφρη Αφροδίτη. Παρόλα αυτά, να θυμάσαι ότι θα σου έρθει στο διάστημα8/5-6/6 και προσπάθησε να της χαμογελάσεις, μη σε βρει με καρκινίσια γκρίνια, είναι κρίμα.
Make love, not war
Ο Άρης θα βρεθεί στον Καρκίνο από τις 25/6 ως τις 9/8 και θα σου δώσει αρκετή ενέργεια και διάθεση για πρωτοβουλίες. Καλό είναι να την αξιοποιήσεις θετικά και να μην τη στρέψεις προς τον εαυτό σου, όπως σου είναι εύκολο να κάνεις. Δράσε, διεκδίκησε, δώσε ένταση στον έρωτά σου, δείξε και το θυμό σου επιτέλους – έστω και παρορμητικά.
Save the dates
Οι εκλείψεις Σελήνης πάντα σε επηρεάζουν, μιας και είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου. Ειδικά φέτος, συμβαίνουν και στον παρορμητικό σταυρό και θα σε αγγίξουν σίγουρα με κάποιο τρόπο. Η πρώτη ολική Έκλειψη Σελήνης γίνεται στο Ζυγό στις 4 Απριλίου και θα επηρεάσει όσους έχετε γεννηθεί στις πρώτες 10 μέρες του Ιουλίου και η δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα γίνει στον Κριό στις 28 Σεπτεμβρίου και θα επηρεάσει όσους έχετε γεννηθεί στις τελευταίες μέρες του Ιουνίου. Ίσως κλείσουν σημαντικοί κύκλοι στη ζωή σας, σίγουρα είναι δύσκολο για την καρκινίσια σας προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά να θυμάστε ότι έτσι θα ανοίξουν νέοι κύκλοι.

ΛέωνΛέων

Τα δώρα…
Ο Δίας είναι στο ζώδιό σου από τον περασμένο Ιούλιο και θα μείνει μέχρι τον Αύγουστο, οπότε έχεις ήδη μάλλον πάρει μια γεύση από τα δώρα του. Βεβαίως, μην περιμένεις (όπως συνήθως) υπερβολικά πράγματα, πολλές φορές ο Δίας ανοίγει λίγο μια πόρτα, στην οποία πρέπει εμείς να βάλουμε το πόδι μας γρήγορα για να μην κλείσει. Πιθανώς να σου έρχονται λίγο πιο εύκολα τα πράγματα τελευταία, να δημιουργείς και να εκφράζεσαι πιο ανοιχτά, που τόσο σου αρέσει. Μέχρι τις 8/4, ο Δίας θα είναι ανάδρομος, οπότε δεν θα εκφράζει όλο το δυναμικό του. Τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, θα γίνει τρίγωνο με τον Ουρανό από τον Κριό, οπότε ίσως να ταξιδέψεις μακριά (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) και να γνωρίσεις εντελώς διαφορετικά μέρη ή τρόπους σκέψεις.
Τα μαθήματα…
Ο Κρόνος θα είναι γενικά στον Τοξότη φέτος, αλλά τον Ιούνιο θα ξαναέρθει στον Σκορπιό ως τον Σεπτέμβριο και θα επηρεάσει πάλι εσάς που ανήκετε στον σταθερό σταυρό. Αν είχαν μείνει άλυτα θέματα στα οικογενειακά σου, σε θέματα με το σπίτι σου ή ακίνητη περιουσία, θα λυθούν τότε. Ακόμα κι αν υπάρξει κόστος, σίγουρα θα απολαύσεις το ξεκαθάρισμα.
Σχέσεις…
Έχεις την τύχη φέτος να σε επισκέπτεται δύο φορές η Αφροδίτη, μια στο διάστημα 6/6-19/7 και ξανά 1/8-9/10 (λόγω της ανάδρομης πορείας της). Το καλοκαίρι είναι, ούτως ή άλλως, η εποχή σου και με την Αφροδίτη σύμμαχο, θα περάσεις όμορφα, λαμπερά και αγαπησιάρικα – ωραίο δεν ακούγεται;
Make love, not war
Ο Άρης θα είναι στον Λέοντα από τις 9/8 ως τις 25/9, στο οποίο διάστημα είπαμε ότι θα έχεις και την Αφροδίτη. Επομένως, ξαναδιάβασε τον τίτλο “make love not war”, για να προστατέψεις τις σχέσεις σου από ανούσιους καυγάδες και να τις εμπλουτίσεις με έρωτα.
Save the dates
Οι φετινές εκλείψεις δεν γίνονται σε άξονες που σε αφορούν ιδιαίτερα, αλλά είσαι Λέων και οι εκλείψεις Ηλίου σε επηρεάζουν πάντα, μια που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου. Σημείωσε, λοιπόν: Ολική έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς στις 20 Μαρτίου και μερική έκλειψη Ηλίου στην Παρθένο στις 13 Σεπτεμβρίου. Όλο και κάποιο σημαντικό γεγονός θα υποδεχτείς και χαίρεσαι, γιατί βαριέσαι τη ρουτίνα.

ΠαρθένοςΠαρθένος

Τα δώρα…
Ετοιμάσου να καλωσορίσεις τον Δία στο ζώδιό σου τον Αύγουστο, ο οποίος θα μείνει εκεί μέχρι τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς και θα φέρνει τα δώρα του, ξεκινώντας από τους γεννημένους στα τέλη Αυγούστου και προχωρώντας με τη σειρά σε όλους τους Παρθένους. Θα σου χαρίσει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, εύνοια της τύχης, δημιουργική διάθεση – πάντα εφόσον επιτρέψεις κι εσύ στον εαυτό σου να βγει λίγο από τα πολυαγαπημένα σου όρια. Φέτος τον Οκτώβριο, θα σχηματίσει κι ένα ωραίο τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, που θα σου δώσει βάθος και στήριξη σε όλα τα παραπάνω.
Τα μαθήματα…
Ο Κρόνος θα είναι όλη τη χρονιά στον Τοξότη (εξαιρείται μόνο το διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε ξαναγυρίζει για λίγο στον Σκορπιό) και θα σε βάλει σε τάξη. Μπορεί να σκεφτείς ότι οι Παρθένοι είστε ούτως ή άλλως σε τάξη, όμως δεν εννοούμε μόνο να είναι το σπίτι τακτοποιημένο. Ο Κρόνος στον 4ο ηλιακό σου οίκο θα περάσει από δοκιμασίες τις οικογενειακές σου σχέσεις, τα ασυνείδητα παιδικά σου τραύματα, την αίσθηση του ανήκειν και το ίδιο σου το σπίτι. Ό,τι έχει γερά θεμέλια, θα μείνει – τα άλλα δεν τα χρειάζεσαι και ως επιλεκτικός Παρθένος, θα χαρείς που θα απαλλαγείς τελικά.
Σχέσεις…
Η Αφροδίτη έρχεται στην Παρθένο το διάστημα 9/10-9/11 και θα σε βοηθήσει να κοινωνικοποιηθείς, να περάσεις καλά, να δημιουργήσεις σχέσεις ή να απολαύσεις όσες ήδη έχεις. Το φλερτ ευνοείται – σε σένα είναι συνήθως με τη μορφή εγκεφαλικού παιχνιδιού.
Make love, not war
Με τον Άρη στην Παρθένο από 25/9 ως 13/11, θα έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να δράσεις σε όποιους τομείς επιθυμείς. Να θυμάσαι ότι θα σου δώσει λίγη παραπάνω μαχητικότητα, που αν συνδυαστεί με την τάση σου για ειρωνεία, θα σε κάνει εριστικό, ενώ αν συνδυαστεί με το εύστροφο μυαλό σου, θα σε κάνει γοητευτικό…
Πήρα κόκκινα γυαλιά…
Ο Ποσειδώνας θα είναι στους Ιχθείς, για αρκετό διάστημα ανάδρομος (12/6-18/11) και μάλιστα θα σχηματίσει μια αντίθεση με τον Δία από το ζώδιό σου τον Σεπτέμβριο. Αντιπαθείς εκ φύσεως τα κόκκινα ή ροζ ή γενικώς χρωματιστά γυαλιά, φέτος όμως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τα φορέσεις και να μη βλέπεις καθαρά την αλήθεια. Μπορεί να ζήσεις ένα ωραίο όνειρο με κάποια σχέση, θα είναι άσχημη όμως η αίσθηση, όταν ανακαλύψεις ότι ήταν απατηλό… Αφέσου ή προφυλάξου, εσύ επιλέγεις.
Save the dates
Στο organizer που μάλλον διαθέτεις ως Παρθένος, σημείωσε τις ημερομηνίες των εκλείψεων που σε αφορούν, για να μη βρεθείς απροετοίμαστος, (κάτι που δεν σου αρέσει): Έχουμε μια ολική έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς στις 20 Μαρτίου, που επηρεάζει περισσότερο τους Παρθένους του 3ου δεκαημέρου, δηλαδή τους γεννημένους μετά τις 12 Σεπτεμβρίου, και μια μερική έκλειψη Ηλίου το ζώδιό σου στις 13 Σεπτεμβρίου, που επηρεάζει τους Παρθένους που έχουν γενέθλια περίπου μια εβδομάδα πριν και μια μετά από αυτή την ημερομηνία. Να αναμένεις σημαντικά γεγονότα που αφορούν άμεσα εσένα ή τον σύντροφό σου / συνεργάτη σου και θα σε πάνε ένα βήμα παραπέρα, με κάποιο τρόπο.

ΖυγόςΖυγός

Τα δώρα…
Ο Δίας στον Λέοντα μέχρι και τον Αύγουστο, σε αβαντάρει με φιλίες, σημαντικές γνωριμίες και τρόπους να πετύχεις τους μεγάλους σου στόχους. Τον Μάρτιο και τον Ιούνιο θα σχηματίσει και τρίγωνο με τον Ουρανό από τον Κριό, οπότε τα παραπάνω ίσως γίνουν με τρόπο απρόσμενο και πρέπει να είσαι έτοιμος να τα αξιοποιήσεις άμεσα, αλλιώς η λάμψη θα εξαφανιστεί το ίδιο ξαφνικά, όπως ήρθε. Τα ζώδια της φωτιάς σημαίνουν δράση, οπότε φέτος απόφυγε να εξετάσεις και τις 1000 διαφορετικές εκβάσεις της επιλογής που θα κάνεις, γιατί θα χάσεις το τρένο. Ως τις 8/4 που ο Δίας είναι ανάδρομος, ίσως οι ρυθμοί να είναι πιο αργοί, όμως μετά θα ορθοδρομήσει και πρέπει να ακολουθήσεις.
Τα μαθήματα…
Είσαι εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα και αυτό είναι ευρέως γνωστό, ακόμα κι αν εσύ δεν αποχωρίζεσαι το αστραφτερό σου χαμόγελο. Τα γεγονότα σε προλαβαίνουν, οι σχέσεις με τον σύντροφο ή τον συνεργάτη σου αλλάζουν ξαφνικά και απρόβλεπτα (Ουρανός στον Κριό), ενώ ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω μεταμορφώνει αργά και σταθερά τον ψυχικό σου κόσμο και ό,τι ένιωθες ως οικογένειά σου. Η όψη τετραγώνου μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα θα δυσκολέψει λίγο ακόμα τους Ζυγούς που έχουν γεννηθεί περίπου 3-13/10, ως και τον Μάρτιο 2015. Ευτυχώς, είστε πολύ προσαρμοστικοί εσείς κι έχετε από καιρό πιάσει το νόημα.
Σχέσεις…
Οι σχέσεις σου είναι ούτως ή άλλως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής σου, αλλά ας δούμε πότε θα έχουν και τον προβολέα της Αφροδίτης, που είναι και ο κυβερνήτης πλανήτης σου και σε εκφράζει. Κανόνισε, λοιπόν, όλες τις πινελιές αισθητικής που σκεφτόσουν να κάνεις μέσα στο διάστημα 9/11-5/12, τότε θα αποδώσουν περισσότερο, μαζί με την λάμψη που θα έχεις από μέσα σου και τη γοητεία σου που θα είναι στα φόρτε της. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν, όταν τους φλερτάρει ένας Ζυγός, οπότε δείξε το ταλέντο σου κι απόλαυσέ το.
Make love, not war
Ο Άρης θα σε επισκεφτεί στις 13/11 και θα μείνει ως το τέλος του έτους (μαζί θα υποδεχτείτε το 2016). Θα κάνει ένα εκρηκτικό δίδυμο με την Αφροδίτη μέχρι τις 5/12 στο Ζυγό, οπότε το διπλωματικό σου φλερτ θα χρωματιστεί και με μαχητικότητα. Πολύ ωραίος συνδυασμός για τις ερωτικές σου σχέσεις, μάλλον σε αυξημένη libido θα σου βγει, αφού έτσι κι αλλιώς σπανίως μαλώνεις εσύ. Μπορεί, βέβαια, να το προβάλεις στον απέναντι, για να προκαλέσει εκείνος τον καυγά, πρόσεξέ το.
Save the dates
Και στις φετινές εκλείψεις είστε πρωταγωνιστές, αφού η ολική έκλειψη Σελήνης γίνεται στο Ζυγό στις 4 Απριλίου και επηρεάζει όσους έχετε γεννηθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου ως περίπου 10/10, ενώ η ολική έκλειψη Σελήνης συμβαίνει στον Κριό στις 28 Σεπτεμβρίου και επηρεάζει εσάς που έχετε γεννηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αφού μιλάμε για εκλείψεις Σελήνης και όχι Ηλίου, θα ολοκληρωθούν καταστάσεις που έκαναν τον κύκλο τους στη ζωή σας, ώστε να μείνει ανοιχτό το πεδίο για τα επόμενα που θα έρθουν.

ΣκορπιόςΣκορπιός

Τα δώρα…
Ο Δίας θα σε ευνοήσει από την γήινη Παρθένο, καθώς είσαι υδάτινο ζώδιο, ξεκινώντας από τον Αύγουστο, για όσους είναι γεννημένοι στα τέλη Οκτωβρίου και προχωρώντας σταδιακά σε όλους τους Σκορπιούς. Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος θα πασπαλίσει με λίγη τύχη τις επιδιώξεις σου, θα σου διευρύνει τον κοινωνικό κύκλο και, ιδιαίτερα τον Οκτώβριο που θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, θα εμπλουτίσει τις καθημερινές σου επαφές.
Τα μαθήματα…
Ο Κρόνος σε άφησε, επιτέλους, λίγο πριν τελειώσει το 2014 και πήγε στον Τοξότη, θα επιστρέψει όμως για λίγο, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, για τα τελευταία ξεκαθαρίσματα. Έφαγες τον γάιδαρο, μένει μόνο η ουρά και είναι γνωστό ότι έχεις απίστευτη υπομονή και αντοχή. Βγαίνεις πιο ώριμος και δυνατός από την εμπειρία του Κρόνου, έχεις τεστάρει πρόσωπα και καταστάσεις και  χεις περισσότερο έλεγχο στη ζωή σου πλέον – αυτό δεν είναι πάντα το ζητούμενό σου;
Σχέσεις…
Η Αφροδίτη θα φτάσει προς το τέλος της χρονιάς στο ζώδιό σου, καθώς θα βρεθεί στον Σκορπιό 5-30/12. Μέχρι τότε θα έχεις απαλλαγεί οριστικά από τον Κρόνο, οπότε θα έχουν μείνει μόνο οι σχέσεις που αξίζουν την εμπιστοσύνη σου και θα τις απολαύσεις με όλο τον ερωτισμό της Αφροδίτης και το βαθύ συναίσθημα που σε διακατέχει ούτως ή άλλως.
Make love, not war
Ο Άρης φέτος δεν θα περάσει από το ζώδιό σου, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης πλανήτης σου, οπότε για σένα ο παραπάνω τίτλος ισχύει πάντα. Βάλε το έντονο πάθος σου στον έρωτα, που σου δίνει ζωή και λιγότερο σε πόλεμο (κι αυτός σου είναι απαραίτητος για να νιώθεις ζωντανός, αλλά συγκρατήσου όσο μπορείς).
Save the dates
Οι εκλείψεις φέτος δεν σε αφορούν άμεσα, ίσως σε επηρεάσουν μόνο σε μικρό βαθμό, οπότε ας μη γεμίσεις το μυαλό σου με επιπλέον ημερομηνίες…

ΤοξότηςΤοξότης

Τα δώρα…
Ο Δίας είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου και σε ευνοεί ιδιαίτερα από την φετινή του θέση στον Λέοντα μέχρι τον Αύγουστο, ακόμη περισσότερο τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, που θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ουρανό από τον Κριό. Θα ανοίξουν οι ορίζοντές σου (κι άλλο;!), θα ταξιδέψεις (με το σώμα ή το μυαλό), μπορεί να ερωτευτείς κεραυνοβόλα. Όλα αυτά σε μικρότερες δόσεις μέχρι τις 8/4, οπότε ο Δίας θα γυρίσει ορθόδρομος και θα ξεδιπλωθεί σε όλο του το μεγαλείο.
Τα μαθήματα…
Ήρθε κι η δική σου ώρα να φιλοξενήσεις τον Κρόνο φέτος (εξαιρείται ένα διάστημα Ιούνιο-Σεπτέμβριο, που ξαναγυρίζει στον Σκορπιό). Δεν αντέχεις την καταπίεση και θα σου είναι λίγο δύσκολο αυτό το κομμάτι, έχεις όμως την αίσθηση του δικαίου στη φιλοσοφία σου, οπότε εκεί θα αναγνωρίσεις την αξία του και τη χρησιμότητά του. Αν και πληθωρικός, θα μάθεις να επιβιώνεις και με λιγότερα. Αν και κοινωνικός, φέτος θα γίνεις περισσότερο επιλεκτικός. Παρότι είσαι η χαρά της ζωής, θα προσαρμοστείς και στους αναγκαίους περιορισμούς. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να ξαναβγείς αργότερα στο φως, με λιγότερη επιπολαιότητα και περισσότερη σοβαρότητα.
Σχέσεις…
Η Αφροδίτη θα έρθει στον Τοξότη 30-31/12 για φέτος (όχι μόνο για 2 μέρες βέβαια, αφού θα μείνει και το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου 2016). Μπορεί να αργήσει λίγο, αλλά σκέψου ότι θα αλλάξετε μαζί τη χρονιά και λένε ότι όπως σε βρίσκει η νέα χρονιά, έτσι θα κυλήσει στη συνέχεια. Θα σε βρει με αγάπες κι έρωτες λοιπόν η αλλαγή – αξίζει να την περιμένεις, σχεδόν για έναν χρόνο!
Make love, not war
Είσαι ένα από τα 3 ζώδια που δεν προλαβαίνει φέτος να επισκεφτεί ο Άρης, επομένως δεν υπάρχει περίοδος έντονης άρειας ενέργειας. Όχι ότι σου λείπει ποτέ η δράση, άλλωστε ως Τοξότη σε χαρακτηρίζει μια σπίθα που μετακινείται συνεχώς σε νέα μονοπάτια.
Πήρα κόκκινα γυαλιά…
Ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται φέτος στους Ιχθείς, που για σένα συμβολίζουν τις ρίζες σου, την καταγωγή σου, το σπίτι και την οικογένειά σου. Τι έχεις ωραιοποιήσει ή θα ωραιοποιήσεις ακόμη σε όλα αυτά; Αν έχεις βάλει πολλή χρυσόσκονη, θα απογοητευτείς όταν φύγει, αλλά είναι μια απομυθοποίηση που φαίνεται ότι πρέπει να συμβεί. Ο Δίας από την Παρθένο θα τραβάει αντίθετα τον Σεπτέμβριο, θυμίζοντάς σου ταυτόχρονα τον έξω κόσμο, που έχει απαιτήσεις από σένα. Σου φαίνεται δύσκολο να τα συνδυάσεις; Έχεις δίκιο. Πρόσθεσε στις δυσκολίες και τη φαινόμενη ανάδρομη κίνηση του Ποσειδώνα 12/6-18/11.
Save the dates
Σε αφορούν δύο από τις τέσσερις φετινές εκλείψεις, και συγκεκριμένα η ολική έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς στις 20 Μαρτίου, που επηρεάζει περισσότερο τους Τοξότες που έχουν γεννηθεί μετά τις 15/12 και η μερική έκλειψη Ηλίου στην Παρθένο στις 13 Σεπτεμβρίου, που επηρεάζει όσους έχετε γεννηθεί αρχές μέχρι μέσα Δεκεμβρίου.

ΑιγόκερωςΑιγόκερως

Τα δώρα…
Ο Δίας θα βρίσκεται στο φιλικό για σένα ζώδιο της Παρθένου από τον φετινό Αύγουστο και μάλιστα τον Οκτώβριο θα σχηματίσει ένα ωραιότατο τρίγωνο με τον Πλούτωνα από το ζώδιό σου. Δεν είναι κακό να απολαύσεις κι εσύ μια ανακουφιστική χείρα βοηθείας από το σύμπαν, όσο κι αν επιμένεις να τα κάνεις όλα μόνος σου, μην τυχόν και χάσεις τον έλεγχο. Αυτό που θα σου δώσει ο Δίας, από αυτή τη θέση, είναι κυρίως μια αίσθηση νοήματος, που είναι πολύτιμη για να βρεις το κουράγιο να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα που περνάς.
Τα μαθήματα…
Μάλλον έχεις βαρεθεί να ακούς για τον Πλούτωνα, που βρίσκεται στο ζώδιό σου τα τελευταία χρόνια και βάλθηκε να σε μεταμορφώσει. Αλλά θα στο ξαναπώ, αφού εκεί είναι ακόμα. Η πλουτώνια μεταμόρφωση γίνεται από τα θεμέλια και παίρνει χρόνο. Και τις δύσκολες όψεις με τον Ουρανό τις έχεις ήδη ζήσει στο πετσί σου, αλλά θα τις ξαναζήσεις μέχρι τον Μάρτιο, αν έχεις γεννηθεί αρχές μέχρι μέσα Ιανουαρίου. Ενώ έχεις αρχίσει ήδη να γίνεσαι κάποιος άλλος με τις αργές διαδικασίες που αναφέραμε, ο Ουρανός από τον Κριό σε προκαλεί ταυτόχρονα με ξαφνικές αλλαγές στο οικείο περιβάλλον σου, που σε αποσυντονίζουν, αν δεν σε σοκάρουν. Ευτυχώς, μπορείς να υπομένεις πολλά και είναι βέβαιο ότι θα βγεις σοφότερος, όσο κι αν αυτό ακούγεται κλισέ στο κυνικό μυαλό σου.
Σχέσεις…
Η Αφροδίτη ήταν ήδη στο ζώδιό σου από τις 11/12/2014 και θα παραμείνει στον Αιγόκερω ως τις 4/1, επομένως θα υποδεχτείτε μαζί τη νέα χρονιά και θα σου χαρίσει λάμψη, κοινωνικότητα και όμορφες γιορτινές στιγμές. Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι θα είναι έτσι όλη η χρονιά και σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο απόλυτα, αλλά έχε στο μυαλό σου ότι ο τρόπος που αρχίζει κάτι, επηρεάζει σε κάποιον βαθμό και τη συνέχεια (αυτή άλλωστε είναι και μια βασική αρχή της αστρολογίας).
Make love, not war
Είσαι ένα από τα 3 ζώδια που δεν προλαβαίνει φέτος να επισκεφτεί ο Άρης, επομένως δεν υπάρχει περίοδος έντονης άρειας ενέργειας. Δεν πειράζει, αφού τα γεγονότα δεν σου λείπουν, με τις όψεις Ουρανού-Πλούτωνα. Ξεκουράσου λίγο και θα έρθει του χρόνου…
Save the dates
Ούτε οι εκλείψεις σε ξέχασαν για φέτος, μην έχεις παράπονο. Θα έχουμε μια ολική έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό στις 4 Απριλίου, η οποία επηρεάζει τους γεννημένους στις πρώτες 10 μέρες του Ιανουαρίου και μια ολική έκλειψη Σελήνης στον Κριό στις 28 Σεπτεμβρίου, η οποία επηρεάζει όσους έχουν γενέθλια στα τέλη Δεκεμβρίου. Τότε λοιπόν, να είσαι προετοιμασμένος για σημαντικά γεγονότα, που θα επιταχύνουν τις αλλαγές που, ούτως ή άλλως, σου συμβαίνουν.

ΥδροχόοςΥδροχόος

Τα δώρα…
Ο Δίας θα σε κοιτάει εξ απεναντίας από τον Λέοντα μέχρι τον φετινό Αύγουστο, χαρίζοντάς σου εύνοια, ιδιαίτερα στον τομέα των σημαντικών σχέσεων, με σύντροφο ή συνεργάτη. Μπορεί να έχεις την τύχη να βρεθεί μπροστά σου ο κατάλληλος άνθρωπος, με περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο, οπότε θα σχηματιστεί και όψη τριγώνου με τον Ουρανό από τον Κριό – τότε είναι που συμβαίνουν τα «ουρανοκατέβατα» ή τα κεραυνοβόλα. Ο Δίας θα είναι ανάδρομος από τις αρχές του έτους ως τις 8 Απριλίου, οπότε θα συμπεριφέρεται κάπως πιο συγκρατημένα ως τότε.
Τα μαθήματα…
Ανήκεις στον σταυρό των σταθερών ζωδίων, που επηρεάστηκαν από την παρουσία του Κρόνου στον Σκορπιό μέχρι τώρα. Τα καλά νέα είναι ότι έφυγε πριν λίγες μέρες για τον Τοξότη, όμως θα ξαναγυρίσει τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο σε σας, για ένα τελευταίο τσεκάρισμα. Είχε μείνει κάποια εκκρεμότητα στη δημόσια εικόνα σου ή στην καριέρα σου;
Σχέσεις…
Η Αφροδίτη θα φιλοξενηθεί στον Υδροχόο 4-27/1. Είσαι ούτως ή άλλως πολύ κοινωνικό ζώδιο, τώρα θα έχεις και μια πιο προσωπική επαφή με τον κόσμο, πιο συναισθηματική και προσιτή από ότι συνήθως.
Make love, not war
Ο Άρης έχει μπει στον Υδροχόο ήδη από τις 5/12/2014 και θα παραμείνει ως τις 12/1 στο ζώδιό σου. Διοχέτευσε την έντονη ενέργεια που σου δίνει στη διοργάνωση των ρεβεγιόν ή κάποιου ταξιδιού, κανόνισε εκπλήξεις για τον σύντροφό σου ή δραστηριότητες με τους φίλους σου. Αν δεν κάνεις πράγματα μέσα σε αυτή την περίοδο, θα αρχίσεις να τρώγεσαι με τα ρούχα σου ή με τους άλλους. Κι είναι κρίμα, χρονιάρες μέρες.
Save the dates
Οι εκλείψεις φέτος δεν σε αφορούν άμεσα, ίσως σε επηρεάσουν μόνο σε μικρό βαθμό, οπότε ας μη γεμίσεις το μυαλό σου με επιπλέον ημερομηνίες…

ΙχθύεςΙχθύες

Τα δώρα…
Ο Δίας θα βρίσκεται απέναντί σου, δηλαδή στην Παρθένο, από τον Αύγουστο, και μάλιστα τον Οκτώβριο θα δεχτεί μια όψη τριγώνου από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Από εκείνη τη θέση, θα σε σημαδεύει μια χαρά για να σου στείλει εύνοια, κυρίως όσον αφορά στις συντροφικές σχέσεις ή στις σημαντικές συνεργασίες σου. Μπορεί να γνωρίσεις κάποιον από ξένη χώρα ή κάποιον, με τον οποίο φαίνεται ότι μιλάτε άλλη γλώσσα, που θα σου ανοίξει τους ορίζοντες και θα σου μάθει σημαντικά πράγματα. Αυτός ο σημαντικός Άλλος ίσως βοηθήσει και την κοινωνική σου ανέλιξη (ειδικά τον Οκτώβριο).
Τα μαθήματα…
Ο Κρόνος θα σε στριμώξει λίγο από τον Τοξότη όλη τη χρονιά (εκτός από Ιούνιο-Σεπτέμβριο, που επιστρέφει στον Σκορπιό). Είναι γνωστό ότι τα ψάρια προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν, όταν τα στριμώχνουν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι εύκολο. Ο Κρόνος δεν χαρίζεται σε κανέναν, προσπάθησε να παλέψεις με τη φυγόπονη τάση σου και σκέψου ότι θα σου βγει σε καλό. Τι ζητάει ο έξω κόσμος από σένα και τι είσαι διατεθειμένος να δώσεις εσύ;
Σχέσεις…
Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στους Ιχθείς 27/1-21/2. Η ρομαντική σου διάθεση θα είναι εμφανής και θα επιθυμείς να ζήσεις στιγμές μεγάλου έρωτα και αγάπης με τον σύντροφό σου. Για τα περισσότερα ψάρια, αυτά είναι ούτως ή άλλως μέσα στις καθημερινές τους επιθυμίες, αφού η Αφροδίτη είναι σε θέση έξαρσης στο ζώδιο των Ιχθύων. Εκείνο το διάστημα όμως, αυτές οι επιθυμίες σου θα γίνονται εύκολα και πράξη.
Make love, not war
Ο Άρης θα είναι στους Ιχθείς 12/1-20/2, γεμίζοντάς σε με ενέργεια και διάθεση για πρωτοβουλίες – δεν σου συμβαίνει και συχνά, οπότε εκμεταλλεύσου το. Μετά τις 27/1, θα βρίσκεται στο ζώδιό σου μαζί με την Αφροδίτη και οι σχέσεις σου θα γίνουν κόκκινες – να θυμάσαι ότι είναι το ίδιο χρώμα που συμβολίζει το ερωτικό πάθος και το αίμα.
Πήρα κόκκινα γυαλιά…
Ο Ποσειδώνας είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου και βρίσκεται φέτος στο ζώδιό σου, δηλαδή «στη θέση του». Είσαι εξοικειωμένος με την ενέργειά του, ξέρεις ότι δίνει έμπνευση, αλλά δημιουργεί και ψευδαισθήσεις – άλλωστε αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν κι εσένα τον ίδιο. Η αντίθεση που θα κάνει με τον Δία από την Παρθένο φέτος τον Σεπτέμβριο, θα σου φορέσει κόκκινα γυαλιά στον  ρόπο που βλέπεις τον σημαντικό Άλλο κι ίσως να είναι απατηλή η ματιά σου στα δώρα που θα φέρει ο Δίας στις σχέσεις σου. Πρόσθεσε στα παραπάνω ότι η φαινόμενη πορεία του Ποσειδώνα θα είναι ανάδρομη στο διάστημα 12/6-18/11 και περίμενε να περάσει κι αυτό το διάστημα, για να δεις τι θα ξεφουσκώσει.
Save the dates
Όσοι έχετε γενέθλια κοντά στις 20 Μαρτίου, θα επηρεαστείτε ιδιαίτερα από την φετινή ολική έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σας εκείνη την ημερομηνία, αφού θα συμβούν σημαντικά γεγονότα, που θα δώσουν νέα τροπή στη ζωή σας. Για τους Ιχθείς που έχουν γεννηθεί περίπου 5-15/3, είναι σημαντική η επιρροή της μερικής έκλειψης Ηλίου στην Παρθένο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μοιραστείτε:  

Tags: