Οι μουσικές εκπλήξεις της χρονιάς

Μια έκπληξη μπορεί να είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη. Οι φετινοί δίσκοι που θα βρείτε παρακάτω, σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητοι.

Με το στόμα ανοιχτό…

Swans - The SeerSwans – The Seer

30 χρόνια μουσικής πορείας, 14 χρόνια αποχής από τη δισκογραφία στο ενδιάμεσο και παρόλα αυτά έγραψαν μάλλον τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους. Έπος!

Maccabees - Given to the WIldMaccabees – Given to the Wild

Με τον τρίτο δίσκο τους οι νεαροί indie rockers κατάφεραν να τους πάρουν στα σοβαρά ακόμη και όσοι τους χλεύαζαν. Πολύ δυνατό.

Fiona Apple - The Idler Wheel Is Wiser Than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever DoFiona Apple – The Idler Wheel…

Τα επτά χρόνια αναμονής τελικά άξιζαν. Η Fiona μάς προσέφερε ένα μουσικά πολύπλοκο και στιχουργικά εντυπωσιακό έργο, που αποζημιώνει μόνο τους υπομονετικούς ακροατές.

Alt-J - An Awesome WaveAlt-J – An Awesome Wave

Έσκασαν από το πουθενά στη Μ. Βρετανία και έχουν ήδη αποκτήσει αρκετά μεγάλο κοινό. Ο φρέσκος ήχος τους, τους χάρισε το φετινό Mercury Prize.

Dr. John - Locked DownDr. John – Locked Down

Με τη βοήθεια του Dan Auerbach των Black Keys στην παραγωγή, ο θρύλος των blues έφτιαξε τον καλύτερο δίσκο του εδώ και πολύ καιρό. Απολαυστικό!

Dirty Projectors - Swing Lo MagellanDirty Projectors – Swing Lo Magellan

Οι πειραματισμοί της μπάντας έχουν ενδιαφέρον και τα κομμάτια παίρνουν άλλες διαστάσεις σε κάθε ακρόαση, αρκεί να τους δώσεις χρόνο.

Grizzly Bear - ShieldsGrizzly Bear – Shields

Η indie μπορεί να είναι υπερήφανη που έχει τους Grizzly Bear, μια μπάντα που πάντα κυκλοφορεί εκπληκτικά πράγματα.

Richard Hawley - Standing at the Sky's EdgeRichard Hawley – Standing at the Sky’s Edge

Ποιος περίμενε ότι ο Hawley θα το γυρίσει σε τόσο κιθαριστικό rock και μάλιστα τόσο επιτυχημένα; Αυτό θα πει ευχάριστη έκπληξη!

Beach House - BloomBeach House – Bloom

Τους φοβόμασταν μετά το προπέρσινο αριστούργημά τους, αλλά τελικά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους μ’ έναν ακόμη πολύ καλό δίσκο.

Tame Impala - LonerismTame Impala – Lonerism

Η δεύτερη ψυχεδελική τους πρόταση ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και αυτή τη στιγμή αποτελούν ό,τι πιο ανερχόμενο υπάρχει. Και όχι άδικα.

Ευχαριστώ, δε θα πάρω…

Χωρίς πολλά σχόλια. Οι παρακάτω δίσκοι ήταν όλοι τους πολυαναμενόμενοι, για ορισμένους υπήρχαν υψηλές προσδοκίες, αλλά κανείς δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 10 δίσκοι που κυμαίνονται μεταξύ του μετρίου και του ανυπόφορου!

  • Guided by Voices – Let’s Go Eat the Factory
  • Sleigh Bells – Reign of Terror
  • The Shins – Port of Morrow
  • Marina & The Diamonds – Electra Heart
  • The Gossip – A Joyful Noise
  • Best Coast – The Only Place
  • The Killers – Battle Born
  • Muse – The 2nd Law
  • Bat for Lashes – The Haunted Man
  • Green Day – Uno! & Dos! (και το Tre! Λογικά στα ίδια επίπεδα θα βρίσκεται)
Μοιραστείτε:  

Tags: