Ισμήνη Καββάδη - Περιοδικό Αν

Η Ισμήνη Καββάδη είναι εκπαιδευτικός και ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα. Έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της λατρεύει το σινεμά, ενώ αυτομαστιγώνεται ακατάπαυστα για τον όγκο των ταινιών που δεν έχει προλάβει να δει ακόμα. Στο Δημοτικό είδε σερί όλα τα σίκουελ από τα Σαγόνια Του Καρχαρία και πιθανότατα εκεί αποδίδεται μια ελαφριά προτίμηση στις ταινίες Τρόμου και μια ανεπαίσθητη γυαλάδα στο μάτι. Επίσης αγαπά οτιδήποτε σχετίζεται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα είδος φιλμ άνευ λόγου ύπαρξης και ότι όλα αξίζουν αυτόματο σεβασμό ,ακόμη και όταν τους ασκούμε κριτική, καθότι αποτελούν μορφή τέχνης. Αρθρογραφεί -on & off -από το 2004, αγαπάει τα ταξίδια και στον ελεύθερο της χρόνο προσποιείται ότι γυμνάζεται.

7 ταινίες που θα σε κρατήσουν στον καναπέ χρονιάρες μέρες

Συντάκτης Στην κατηγορία off the record

Ο καιρός ήταν πολύς χωρίς το Off The Record, σίγουρα μας λείψατε και ελπίζουμε να σας λείψαμε και εμείς ως στήλη. Κάνατε και κάναμε διακοπές, έστω σύντομες, αποσυνδέσαμε λίγο τα…

Διαβάστε περισσότερα

Το «άλλο» ελληνικό σινεμά

Συντάκτης Στην κατηγορία κινηματογράφος

Παρόλα τα πενιχρά μέσα λοιπόν, την έλλειψη χορηγών, τη βραδυπορία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τη φυσική ροπή του κοινού προς εύπεπτες υστερικές σεξοκομεντί, υπάρχει εκεί έξω ένα σινεμά που…

Διαβάστε περισσότερα

Viva el horror español!

Συντάκτης Στην κατηγορία κινηματογράφος

Οι Ισπανοί κινηματογραφιστές είναι πικραμένη ιστορία και αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία δημιουργών στον ευρωπαϊκό χώρο. Αρχικά δυσκολεύτηκαν να επιβάλουν την παρουσία τους, όχι τόσο λόγω έλλειψης ικανοτήτων, ή συγκέντρωσης ταλέντου, αλλά συχνά εξαιτίας εξωγενών παραγόντων που δρούσαν ως αναστολείς, όπως π.χ. ιστορικοπολιτικά πισωγυρίσματα, πενιχρά οικονομικά μέσα, δυσπιστία χορηγών, αποστασιοποίηση ευρωπαϊκού κοινού έναντι ισπανικής γλώσσας πριν το 80’ (μην κοιτάτε τώρα που έγινε μόδα) και πάει λέγοντας.

Διαβάστε περισσότερα

Τι τρέχει με την Γερμανία;

Συντάκτης Στην κατηγορία κινηματογράφος

Είτε μιλώντας σε κινηματογραφική βάση, είτε με την ευρύτερη καλλιτεχνική έννοια, η Γερμανία προϋπάρχει και δεν αποτελεί προϊόν παρθενογένεσης επειδή απλά, δεδομένων των συνθηκών, αποφασίσαμε ως λαός να ασχοληθούμε εκ νέου μαζί της.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορούμε να βάλουμε και εδω κείμενο,
απλα επεξεργαζόμαστε το περιεχόμενο.