Χάρης Σώζος

Χάρης Σώζος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ το 1976. Στέλεχος του Θ.Τ συνεργάστηκε με αυτό, έως το 1986 στα έργα: «Όρνιθες», «Αχανής», «Ειρήνη», «Ιππείς», «Επτά επί Θήβας», «Πέρσες», «Βάκχες», «Ορέστεια», «Σφήκες», «ο Θάνατος του Περικλέους» , «Ισαβέλλα, τρεις Καραβέλες, και ένας Παραμυθάς», «Προστάτες», «το Δείπνο», «Κομμάτια και Θρύψαλα», «Μαντζουράνα», «Ο Τρομερός Λήσταρχος Νταβέλης», «Μεγάλο και Μικρό», «Το Πιστοποιητικό», «ο Βασιλιάς Γκόρντογκαν», «Μπαμπάς ο Πόλεμος», «Λευκή Απεργία», «Ριχάρδος ο Γ΄», «Θέατρο Θεατρίνοι Θεατές». Με το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε στα φεστιβάλ ΕΘΝΩΝ του Παρισιού και της Σόφιας. Έχει συνεργαστεί με τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Κοζάνης, Λάρισας, Πάτρας, Λαμίας. Έχει παίξει στις ταινίες: «120 Ντεσιμπέλ» του Βασίλη Βαφέα, «Η Πίσω Πόρτα» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση»
της Δήμητρας Αράπογλου, στις ταινίες μικρού Μμήκους: «Άσκηση Πυρκαϊάς», «Ήταν ένα μικρό τρενάκι» και στην τηλεταινία «Ιδανικό Μοντέλο». Στην τηλεόραση τον απολαύσαμε στις σειρές: «Δις Εξαμαρτείν», «Καρέ της Ντάμας», «Αδελφές Ψυχές », «Εσύ φταις» «Δέκατη εντολή», «Θα βρεις τον Δάσκαλο σου» «Μου το κρατάς Μανιάτικο» και τη χρονιά που πέρασε στη σειρά «ο Κος & η Κα Πελς».
Από το 1980 εργάζεται σαν Δάσκαλος Υποκριτικής σε Διάφορες Δραματικές Σχολές, και έχει πραγματοποιήσει αρκετά Θεατρικά Σεμινάρια με διάφορες Θεματικές ενότητες. Φέτος το χειμώνα θα εμφανιστεί στο Θέατρο «Γκλόρια» στο έργο των Χρήστου Γιαννακόπουλου και Αλέκου Σακελλάριου «Ένα Βότσαλο στη Λίμνη» Με τον Παύλο Χαϊκάλη. Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε στη Χαλκίδα διήμερο σεμινάριο με θέμα: «βασικές αρχές της υποκριτικής και τεχνικές της υποκριτικής».

Σκίτσο του Χάρη Σώζου

Ζωγραφίστε μας μια αγαπημένη σκηνή

10 σε 10' με το Χάρη Σώζο

Μοιραστείτε:  

Tags: