Στέλιος Παρλιάρος

Στέλιος Παρλιάρος

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Τελειώνοντας το γυμνάσιο έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Σπουδάζει στο Παρίσι στην Ecole le nôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon. Το 1982 δημιουργεί το «fresh» και αλλάζει τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες. Συνεργάζεται με το επαγγελματικό περιοδικό ζαχαροπλαστικής «Z&G» δίνοντας συνταγές και για μία πενταετία με το περιοδικό «Ε» και «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας». Το Μάιο του 2006 ξεκινάει νέα συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» δημιουργώντας για το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» που κυκλοφορεί κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα καθώς και για το ένθετο «Κ» που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή. Έχει εκδώσει 8 βιβλία ζαχαροπλαστικής. Το Σεπτέμβρη του 2007 εκδίδει το πρώτο τεύχος του ετήσιου περιοδικού «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ – μαθήματα γλυκιάς αλχημείας» με το πρόγραμμα των σεμιναρίων και όλα όσα αφορούν τη ζαχαροπλαστική. Τον Οκτώβριο του 2004 διακόπτει τη συνεργασία του με την αλυσίδα καταστημάτων ‘Fresh’. Από το 2005 διδάσκει στο δικό του χώρο σεμιναρίων. Αρκετές φορές, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες δίνοντας συνταγές για την παρασκευή συσκευασμένων προϊόντων. Είναι ένα από τα μέλη που συστήνουν την ομάδα ‘Kerasma’ Παρ’ ό,τι οι σπουδές του οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα είναι γαλλικής σχολής, ενημερώνεται για την παγκόσμια ζαχαροπλαστική και αυτό τον έχει οδηγήσει σε ένα προσωπικό μονοπάτι με ιδιαίτερη ικανότητα να συνδυάζει τεχνοτροπίες και υλικά, μην ξεχνώντας βέβαια την ελληνική γη.

Σκίτσο του Στέλιου Παρλιάρου

Ζωγραφίστε μας ένα «γλυκό» Χριστουγεννιάτικο δέντρο

10 σε 10' με το Στέλιο Παρλιάρο

Μοιραστείτε:  

Tags: