Ιστιοπλοΐα στην Εύβοια

Η Εύβοια, γνωστή για τον μοναδικό τρόπο που συνδιάζει βουνό με θάλασσα, ετοιμάζεται να ανοίξει τα πανιά της και να βάλει πλώρη για μια εναλλακτική εκδρομή σε μοναδικές παρθένες παραλίες. Ας φορέσουμε λοιπόν τα μαγιό μας, ας σηκώσουμε την άγκυρα, πάμε να ταξιδέψουμε με θέα τον βόρειο Ευβοϊκό και το όρος Καντήλι.

Η περιπέτεια ξεκινάει λίγο έξω απο την Χαλκίδα, συγκεκριμένα από το λιμάνι της Αρτάκης όπου εκει βρίσκεται δεμένο και μας περιμένει το απολύτο θαλασσινό εισιτήριο. Αφού ανοίξουμε πανιά για περίπου δύο ώρες, το όρος Καντήλι με τις μοναδικές παρθένες παραλίες του είναι έτοιμο να μας φιλοξενήσει στην αγκαλία του και να μας ταξιδέψει στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του βόρειου Ευβοϊκού. Άγκυρα στην παραλία Μέλουνα, εκεί όπου το πεύκο σταματάει ακριβώς πάνω στο κύμα. Μια παραλία που δεν έχει πρόσβαση παρά μόνο από θάλασσα ή από ενα πεζοπορικό μονοπάτι περίπου στις 4 ώρες ταξίδι που ξεκινάει από την παραλία της Δάφνης. Από την μία μεριά έχεις τη θάλασσα σχέδον πάντα με ήρεμα νερά καθως ο Ευβοϊκός είναι μία κλειστή θάλασσα χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα και από την άλλη υψώνεται μεγαλοπρεπώς το καταπράσινο βουνό δίνοντας σου μοναδικές παραστάσεις χαλάρωσης και ηρεμίας.
Αφού μείναμε δεμένοι αρκετή ώρα βάλαμε πλώρη για την επόμενη ερημική παραλία της Εύβοια που ακούει στο όνομα Αμμόγλωσσα. Βρίσκεται μια πλαγιά πριν απο τη Μονή Γαλατάκι στην Λίμνη και πρόκειται για ενα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο αφού την δημιουργία της την οφείλει στην κατάρρευση της πλαγιάς του βουνού χιλιάδες χρόνια πριν. Στην συγκεκριμένη παραλία θα βρεις μια μεγάλη οικογένεια απο γλάρους και αρκέτα δέντρα που θα σε αγκαλιάσουν με την σκιά τους σε περίπτωση που θέλεις να κατασκηνώσεις. Τα νερά μοναδικά, πεντακάθαρα αλλά και επικίνδυνα αφού τα βάθη στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα μεγάλα!!! Όσο και να μείνεις στην συγκεκριμένη παραλία δεν φτάνει για να την χορτάσεις.
Έπειτα από 5 ώρες ταξίδι με οδηγό τον άνεμο το πανέμορφο γραφίκο χωριουδάκι της Λίμνης έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνισή του. Η θέα της Λίμνης από την μεριά της θάλασσας είναι κάτι το μοναδικό που σου δίνει την εντύπωση πως ετοιμάζεσαι να δέσεις το σκάφος σε κάποιο νησι της Ιταλίας.
Σαν την Εύβοια όμως δεν έχει…όσο και να ψάξεις είναι πολύ δύσκολο να βρείς ένα τοσο μοναδικό εναλλακτικό παράδεισο. Έναν απόλυτο προορισμό που συνδυάζει μαγικά βουνό και θάλασσα. Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για το συγκεκριμένο ταξίδι αν και όσο μελάνι και να ξοδέψεις δεν αρκεί για να περιγράψεις την μαγεία της συγκεκριμένης διαδρομής… Κάπου εδω και αφού κατάφερα να δέσω το σκάφος με ασφάλεια στο λιμάνι της Λίμνης… θα σας αφήσω… χρειάζομαι αρκετές μέρες για να μπορέσω να συνέλθω απο τη μαγεία της Εύβοιας και να επεξεργαστώ οσα κατάφερα και έζησα σε μια μονο μέρα!!!
Ωρα καλή στην πρύμνη σας και αέρας στα πανιά σας!!!

Μοιραστείτε:  

Tags: