Χριστίνα Ανυφαντή – Νίκος Κυριάκου

nikoschristina

Ολα ξεκίνησαν πριν 3 χρόνια, όταν η Χριστίνα Ανυφαντή (Υπεύθυνη ανάπτυξης στο ΚΞΓ ELC ΑΝΥΦΑΝΤΗ) και ο Νίκος Κυριάκου (Υπεύθυνος σπουδών στα Φροντιστήρια Μ.Ε ΚΥΡΙΑΚΟΥ), θέλησαν να κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρό τους. Ξεκίνησαν μια ημερίδα αφιερωμένη στους μαθητές, στους υποψήφιους φοιτητές, στους γονείς και όλους όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση με σκοπό την ουσιαστική ενημέρωση και πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν επαγγελματικό προσανατολισμό, σπουδές σε Ελλάδα και Ευρώπη και διαχείριση σταδιοδρομίας. Μια ημερίδα που λειτουργεί υποστηρικτκά, ενδυναμώνει το ρόλο του γονεα και συγχρόνως εμπνέει και προβληματίζει θετικά γονείς και παιδιά.

«Το μέλλον μας είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές που θα τελειώσουν σε λίγα χρόνια το σχολείο, θα σπουδάσουν και θα βγουν στην αγορά εργασίας. Αυτοί οι νέοι, είναι οι ελπίδες μας να εξελιχθεί η κοινωνία και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής για τις γεννιές που έρχονται. Χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις, όραμα, επιθυμία να διαφοροποιηθούν και με ανάγκη να ονειρεύονται, γιατί μόνο κυνηγώντας τα όνειρά μας με αγάπη και μεράκι, τότε μόνο έχει αξία το ταξίδι προς την επιτυχία και την ολοκλήρωση, είτε προσωπική είτε επαγγελματική.
“Πρέπει λοιπόν και εσείς να ανακλύψετε τί πραγματικά σας αρέσει. Η εργασία θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που εσείς πιστεύετε ότι είναι μια σπουδαία δουλειά. Και ο μόνος τρόπος για να κάνει κάποιος μια σπουδαία δουλειά είναι να την αγαπάει.” Αυτά ήταν τα λόγια του Steve Jobs (ιδρυτή της Apple) σε μια ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Αυτά τα λόγια περιγράφουν και το όραμα του Meet Your Future (MYF).
Στόχος του MYF είναι να να πληροφορηθούν οι μαθητές για τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους σε επίπεδο σπουδών και επαγγέλματος,  να αναδείξει τη σημασία που έχει η ανάπτυξη δεξιοτήτων στην εποχή μας και να ενδυναμώσει γονείς και παιδιά υποδεικνύοντας πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν την υγειή επικοινωνία και συνεργασία μέσα στην οικογένεια.  Όλα αυτά μέσα από μια σειρά από βιωματικές ομιλίες, από ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο τους, με επιστημονική και εξειδικευμένη γνώση, με όρεξη να δημιουργήσουν στόχους και κίνητρα σε όλους τους μαθητές, ώστε να έχουν τα απαραίτητα εφόδια και συναντώντας το μέλλον τους να βλέπουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.
koinoΤο Meet Your Future σημαίνει:
• ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ, αγωνίες, όνειρα, ανησυχίες μαζί με τους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν
• ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ στόχους και κίνητρα μέσα από τη γνώση και τις εμπειρίες άλλων
• ΜΕΓΑΛΩΝΩ, από το δημοτικό στο γυμνάσιο, στο λύκειο και μετά στο πανεπιστήμιο
• ΕΠΙΛΕΓΩ επάγγελμα και σπουδάζω στην Ελλάδα
• ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ, σκέφτομαι και αποφασίζω για το μέλλον μου
• ΑΝΟΙΓΩ τους ορίζοντές μου και σπουδάζω στην Ευρώπη, γνωρίζω τον κόσμο
• ΚΑΝΩ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

To Meet Your Future #3, πραγματοποιήθηκε φέτος στις 18/11/2017, και στέφθηκε για ακόμη μια φορά με επιτυχία. Το κοινό των 500+ μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, γέμισε το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, παρακολούθησε μια σειρά από 10 ομιλίες, βρήκε απαντήσεις, πήρε πληροφορίες, αισιοδοξία και γνώσεις για το μέλλον. Φανταστική ενέργεια έδωσαν στο χώρο οι 30 μαθητές εθελοντές που υποδέχθηκαν τον κόσμο, τον εξυπηρέτησαν με χαμόγελο και αγκάλιασαν το event με μοναδικό τρόπο, δείχνοντας την ανάγκη που έχουν να δημιουργούν και να κάνουν πράγματα που αγαπούν.
omilitismyf1myf2myfposterΤο Meet Your Future, καθιερώνεται, γίνεται θεσμός στην πόλη της Χαλκίδας, κάθε χρόνο μεγαλώνει, αλλάζει, εξελίσσεται και δε θα σταματήσει ποτέ να μας προκαλεί, να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να ονειρευόμαστε..»

Μοιραστείτε:  

Tags: