summer wine cocktails

bellini

 

Bellini


(6-8 πότηρια)

Θα χρειαστούμε:
700gr λευκόσαρκα ροδάκινα
2 κουταλάκια (ή και περισσότερο) φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 μπουκάλι παγωμένο λευκό prosecco

Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα ροδάκινα για να ξεφλουδίσουν εύκολα, τα παγώνουμε και τα κόβουμε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Μοιράζουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ποτήρια και συμπληρώνουμε με το prosecco.

 

Stone-Fruit Sangria


(για 16 ποτήρια)

θα χρειαστούμε:
για τον πουρέ των φρούτων
1 βερίκοκο
1 νεκταρίνι
1 ροδάκινο
2 κουταλάκια  φρέσκος χυμός λεμονιού
για τη σαγκρία
2 μπουκάλια παγωμένο ροζέ
2 φλυτζανάκια του καφέ λικέρ αφροξυλιάς ή σαμπούκο
λίγη βανίλια
2 νεκταρίνια
2 βερίκοκα
1 ροδάκινο
20 κεράσια
τόνικ

Eκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά του πουρέ στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε σε μία γυάλα. Αδειάζουμε το ροζέ και το λικέρ, κόβουμε τα υπόλοιπα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους για τουλάχιστον μία ώρα. Γεμίζουμε τα ποτήρια πάγο, προσθέτουμε μέχρι τα 2/3 σαγκρία και συμπληρώνουμε με τόνικ.

 

Rosé, Bourbon & Blue


(για 8 ποτήρια)

θα χρειαστούμε:
7 κουταλάκια του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη
2 φλυτζάνια blueberries
2 φλυτζάνια μαύρο τσάι
2 φλυτζάνια φρουτώδες ροζέ
1 φλυτζάνι bourbon
μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού
8 λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού

Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη ζάχαρη με 7 κουταλιές ζεστό νερό και τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα μισά blueberries. Σουρώνουμε τον πουρέ σε μία γυάλα και ρίχνουμε το τσάι, το ροζέ, το bourbon και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να παγώσει και το σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο. Γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και τα υπόλοιπα blueberries.

 

Frosé


(για 4-6 ποτήρια)

θα χρειαστούμε:
1 μπουκάλι ροζέ με δυνατό σώμα (από ξινόμαυρο ή Pinot noir)
μισό φλυτζάνι ζάκαρη
250 γρ φράουλες κομμένες
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

Εκτέλεση:
Αδειάζουμε το ροζέ σε ένα σκεύος και το παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες (το αλκοόλ αργεί να παγώσει). Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με μισό φλυτζάνι νερό, προσθέτουμε τις φράουλες και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ώστε οι φράουλες να αρωματίσουν το σιρόπι χωρίς να λιώσουν. Κρυώνουμε το σιρόπι. Χτυπάμε το παγωμένο ροζέ στο μπλέντερ προσθέτωντας το χυμό λεμονιού και το σιρόπι με τις φράουλες. Το μοιράζουμε σε ποτήρια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

 

Μοιραστείτε: