Ποποί στον αφρό

«Μα, ήταν κάτι τελείως αθώο, δεν εμπεριείχε τίποτα το ερωτικό!», μου είπε, ενώ ένιωθα ότι το μυαλό μου άρπαξε φωτιά.

Έφερα στο νου μου την εικόνα της, μαζί με την ούμα και το άλλο φιλικό τους ζευγάρι. Βρετανοί στα εξήντα τους, ολόγυμνοι και ιδρωμένοι να μπαίνουν στο νερό αποζητώντας τη δροσιά της θάλασσας. Προσωπικά, δε χάφτω την όλη ιστορία του αδάμ και της Εύας, έτσι, δεν μπορώ με τίποτα να μαντέψω υπό ποιες συνθήκες προέκυψε εκείνη η πρώτη φορά που κάποιος αναφώνησε «Έι, αυτά εδώ είναι ντροπής πράματα, ας τα σκεπάσουμε για να μην φαίνονται!». Και φυσικά επικροτώ εκείνη την πρώτη, περίεργη απόφαση, γιατί μου αρέσουν τα ντροπής πράματς, τα θέλω σκεπασμένα, κρυφά και μυστηριώδη. Ήταν το ξεκίνημα που έδωσε έναυσμα στη δημιουργία, τυμπανοκρουσία παρακαλώ, του Λάγνου Ματιού.

Ποποί στον αφρόΤο πεινασμένο, λιμασμένο μάτι που ψάχνει, μαντεύει, βασανίζεται από τις πολλαπλές στρώσεις ρουχισμού, και που τρέφει τη φαντασία με υπέροχες, λάγνες εικόνες. Στις απαρχές, η ελάχιστη υποψία από αλαβάστρινη, λευκή σάρκα σε λαιμό, ή αστράγαλο, θα γέμιζε τόμους ποίησης. αργότερα, θα εμπλουτιζόταν το οπτικό μενού, αλλά θα φτώχαινε η φαντασία. Τώρα πια, η θέαση ενός γυναικείου στήθους δεν προσβάλλει, όπως το θεωρούσαν ένοχο παλαιότερα, εφόσον βέβαια η ρόγα παραμένει καλυμμένη και αθέατη. Μόνο η ένοχη ρόγα λοιπόν είναι το ντροπής πράματς, εκείνη κάνει όλη τη ζημιά. (Και όχι μόνο η εικόνα της, αλλά και η ίδια η λέξη –στο παρόν κείμενο– προκαλεί μια κάποια ενόχληση στο συντάκτη.) Έγινε η ζημιά και τώρα όλοι κατρακυλάμε αμαρτωλοί προς την κόλαση. Αλλά ξεφεύγω από το θέμα μου.

«Ήταν τελείως αθώο», μου είπε. Δεν ήξερα αν έπρεπε να τη λυπηθώ, ή να τη ζηλέψω. Δεν κατείχε ποτέ η ίδια το Λάγνο Μάτι; Ήταν οι δυνάμεις της φύσης ξεθυμασμένες και αποστειρωμένες μέσα της; Δεν κοίταξε ούτε μια φορά το πουλί του τομ, για παράδειγμα; Δεν προσπάθησε να το φανταστεί σηκωμένο, να κελαϊδάει για την γκρέης; Οι άντρες τσεκάρουν συνέχεια ο ένας τον άλλον όταν βρεθούν μαζεμένοι γυμνοί, με το μέγεθος να αποτελεί αιώνιο τους ντέρτι, οι γυναίκες άραγε δεν έχουν αντίστοιχη περιέργεια προς το σώμα των φιλενάδων τους; Δεν έδωσε προσοχή, ούτε καν τοσοδούλα, στο κορμί, ω θεούλη μου, της ούμα; η βρώμικη μου φαντασία θα οργίαζε βλέποντας και μόνο την ούμα ντυμένη! Είμαι σίγουρος ότι δε φορούσε ποτέ στηθόδεσμο. το πλούσιο της στήθος ήταν πάντα εκεί, εμφανές προς μελέτη, ελαφρά καλυμμένο από ένα στρώμα μεταξένιου υφάσματος, με τις «κακές λέξεις» να προδίδουν τη θέση τους, όπως κάρφωναν το μπλουζάκι έσωθεν. Η Μαίρη ήταν μαζί τους εκεί, σε εκείνη την απομονωμένη παραλία, κάτω από τον καυτό ήλιο, με όλα όσα με τυραννούσαν τόσες άυπνες νύχτες στην εμβέλεια του βλέμματος της, και ήταν απλά κάτι αθώο; Αμ το άλλο; η ίδια η Μαίρη προσέφερε τη δική της γύμνια στα μάτια των άλλων τόσο γενναιόδωρα, κι εμένα όλως τυχαίως μου τη στερούσε εδώ και κάμποσο καιρό; ώ, τα μυστήρια ετούτου του σύμπαντος! Της τύχαιναν άραγε αυτά τα θαύματα της ζωής, που εμένα με απέφευγαν τόσο πεισματικά, μόνο και μόνο επειδή τα θεωρούσε τόσο ανάλαφρα κι ασήμαντα; Κρύβονταν από μένα, ετούτα τα θαύματα, γιατί τα ποθούσα τόσο έντονα;

Όταν η σεξουαλικότητα αφαιρείται από το γυμνό, τότε η ίδια η σεξουαλικότητα χάνει και τη γοητεία της γύμνιας. Στο πέρασμα του χρόνου, το σεξ στη ζωή ενός ζευγαριού μπορεί μόνο να βελτιωθεί, μέρα με τη μέρα, καθώς μαθαίνουν αμφότεροι τι ακριβώς αρέσει και ικανοποιεί το σύντροφό τους. Παρόλα αυτά, καμία μεταγενέστερη στιγμή δε θα ξεπεράσει την εμπειρία της πρώτης φοράς μεταξύ τους. Εκείνη τη νύχτα με τις τόσες ανασφάλειες, τις τόσες αμήχανες στιγμές και τα λάθη, που ταυτόχρονα έιναι και τόσο συναρπαστική, καθώς κατακτιέται και εξερευνάται νέο, παρθένο δαφος. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι όταν επιτέλους βλέπουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλο εντελώς γυμνό. Φανταστείτε τώρα να συναντήσετε τον άντρα, ή τη γυναίκα των ονείρων σας σε ένα camping γυμνιστών. τι spoiler! Τι απώλεια! Ένα καίριο και ζουμερό κομμάτι της εισαγωγικής ερωτικής εμπειρίας με τον άλλον καταλήγει χαμένο για πάντα. Φανταστείτε τώρα ένα ζευγάρι που πέρασε όλες τις καλοκαιρινές του διακοπές κάνοντας γυμνισμό. Έρχεται το φθινόπωρο, έχουν επιστρέψει σπίτι, κάθονται στο σαλόνι και βλέπουν τηλεόραση. Παίζει ποδοσφαιρικός αγώνας που ενδιαφέρει τον κύριο. Κι εκείνη έχει ξαφνικά διάθεση για τρυφερότητα και σεξ. Τι θα έκανε συνήθως; Θα πήγαινε να φορέσει κάτι πιο άνετο, πιο ελαφρύ; Θα έπαιρνε λάγνες, ημίγυμνες πόζες δίπλα στην τηλεόραση για να του ρίξει υπονοούμενα και ιδέες; Δε θα ήταν πλέον αργά για κάτι τέτοιο; «αγάπη, τα ΄φαγα εκείνα στη μάπα όλο το καλοκαίρι. Κάνε, σε παρακαλώ, λίγο άκρη να δω μπάλα!»

Ήταν μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα. η Μαίρη, η ούμα, ο τομ και η γκρέης έκαναν πεζοπορία στο νησί. Πανέμορφο, άγριο τοπίο, το πιο γαλανό κύμα από δίπλα και ο ήλιος να καίει από ψηλά. Κανείς τους δεν είχε σκεφτεί να φέρει μαγιό. Σύντομα η θάλασσα ήταν πιο δελεαστική κι από αμαρτία και η παραμικρή ιδέα σεμνότητας φάνταζε κωμική. Ιδρωμένοι και σκονισμένοι, αφαίρεσαν το ρουχισμό τους και βούτηξαν χαρούμενοι στο νερό. Η Μαίρη μου εξιστορούσε την εμπειρία στο τηλέφωνο, ενώ εγώ, στην άλλη άκρη της γραμμής, μασούσα το καλώδιο του ακουστικού μου στάζοντας αφρούς. Δε γνώριζα ανθρώπους τέτοιας ποιότητας, το είδος με το οποίο συναναστρεφόταν εκείνη, δε θα τύχαινα ποτέ σε παρόμοια παρέα, ή περίσταση, ούτε σε εκατό χρόνια. Απλώς σε μένα δε συμβαίνουν. Ήθελα να τη ρωτήσω τόσες πολλές λεπτομέρειες, με το πορνογραφικό μου μυαλό να λυσσομανάει, να φτιάχνει τις δικές του τρελές εικόνες, αλλά η αθωότητα της (και καλά) ήταν απόρθητο φρούριο.
«Δεν εμπεριείχε τίποτα το ερωτικό», είπε.
Άρχισε να γελάει, καθώς θυμήθηκε κάτι αστείο. η ούμα, ο τομ και η γκρέης έκαναν ταυτόχρονα ένα μακροβούτι, με τα οπίσθια τους να τουμπάρουν ταυτόχρονα πάνω στη γραμμή του νερού πριν βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σχηματίζοντας προς στιγμήν μια αστεία σειρά σημαδούρες από ποπούς. Η Μαίρη το βρήκε τόσο αστείο που την έπιασαν τα γέλια και κατάπιε αρκετή θάλασσα μέχρι να καταφέρει να το ξεπεράσει. Έπλασα την ίδια εικόνα στο νου μου αλλά δεν ήταν γέλιο η πρώτη αντίδραση που μου προκάλεσε. Ευχόμουν να ήμουν εκεί, αλλά και πάλι, καλύτερα που δεν ήμουν εκεί. Δεν είμαι τόσο αθώος. Θα εντόπιζαν το φιδάκι του Παραδείσου από απόσταση. Δε θα πρότειναν ποτέ το γυμνό κολύμπι, όχι παρουσία μου. Θα ήταν ξεκάθαρο με την πρώτη ματιά. Θα ήταν ολοφάνερο στο βλέμμα μου. Όχι ένα, αλλά δύο Λάγνα Μάτια. Και θα δεχόμουν να συμμετάσχω, αν τελικά το έκαναν; Θα κατάφερνα να κρατήσω κάτω το τέρας, ή θα το έβαζα στα πόδια νικημένος; Δε χειρίζομαι καλά τη λαγνεία χωρίς ανταπόκριση. Πόσο σατανικό με κάνει αυτό;

Να εξηγήσω και κάτι άλλο. Συχνά μαγεύομαι από την πλούσια χαίτη μιας γυναίκας. Ένας χείμαρρος από μεταξωτό, πυκνό μαλλί, ανεξαρτήτου απόχρωσης, κι εγώ να φαντασιώνομαι να της το χτενίζω με τα δάχτυλα μου, να βουτάω το πρόσωπο μου μέσα του, να ρουφάω τη μυρωδιά του. Εκείνο το προνομιούχο αρσενικό, ο άντρας της ζωής της, ο ένας που χαίρεται την αφή εκείνων των μαλλιών σε καθημερινή βάση, έχει τη ζήλεια μου. Πώς θα κατέρρεε ο λευκός μου πύργος αν μου αποκάλυπταν ότι τα μαλλιά της είναι διαθέσιμα υπό ταύτας θωπεύσεις σε πολλούς φίλους της, αποκλειστικά φίλους εννοείται, δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο, κάτι το οποίο είναι βεβαίως και εντελώς αθώο;! Ε, πώς αλλιώς; Μπορεί κανείς να μου δείξει που διατίθεται τέτοια αθωότητα; Πότε μοιράστηκε στους ανθρώπους και γιατί δεν ειδοποίησε κανείς εμένα; Δεν μπορώ να αγγίξω «αθώα» μια γυναίκα. Είναι το μαρτύριο μου. η αφή του δέρματος της είναι σαν ηλεκτρικό ρεύμα, κοσμική φλόγα, δέος θανάτου. Μου τρέχουν τα σάλια, λιποθυμώ από πόθο, εκρήγνυνται τα λαγόνια μου. Θυμάστε την ταινία το Πιάνο; ο Χάρβεη Καϊτέλ, ερωτευμένος με την Χόλυ Χάντερ, της προσφέρει πρόσβαση στα πλήκτρα του λατρευτού της πιάνου με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες. Σέρνεται στο πάτωμα ο δυστυχής, μπαίνει μέσα στο φουστάνι της και ανακαλύπτει μια τρυπούλα στις χοντρές, μάλλινες κάλτσες της. Βάζει το δάχτυλο στην τρυπούλα για να νιώσει μια τελίτσα του δέρματος της, μια τελίτσα που για εκείνον είναι ο κόσμος όλος. τον αναγνωρίζω εκείνον τον άντρα πολύ καλά, ξέρω ακριβώς από πού έρχεται. Αυτό που θέλω να μάθω είναι που ακριβώς ξεκινά και που τερματίζει η αθωότητα για τις προνομιούχες μάζες; Στην καθεαυτού διείσδυση, στην ίδια τη συνουσία μήπως;

Πρέπει όμως να το παραδεχτώ, εσείς οι αθώοι άνθρωποι, έχετε κληρονομήσει γη και ουρανό. το αναγνωρίζετε, τουλάχιστον; το εκτιμάτε; Όταν σας χτυπάει την πόρτα ο Έρως, ο παντοδύναμος και πιο αρχαίος των θεών, ηχεί στα αυτιά σας σα να σείονται τα θεμέλια της πλάσης γύρω σας; Τρέχετε να ανοίξετε την πόρτα με αδημονία, ή μένετε χαλαροί στη θέση σας, σίγουροι ότι θα έρθει και αργότερα μία κάποια άλλη ευκαιρία να σας ξαναχτυπήσει την πόρτα; «Λυπάμαι που δεν ήμουν εκεί», της είπα.

Έπιασε το βρώμικο υπονοούμενο στη φωνή μου και η στάση της άλλαξε. Την ενοχλούσε η ιδέα του πόθου που έτρεφα για την ούμα. Ύψωσε τις άμυνες της. «Ήταν κάτι τελείως αθώο, δεν εμπεριείχε τίποτα το ερωτικό», τόνισε ξανά σα να απέκρουε κάποια επίθεση.
Ήθελα να το συζητήσουμε κι άλλο, αλλά εκείνη άλλαξε θέμα κι ένιωσα σαν το άταχτο αγοράκι, εγκαταλειμμένο και τιμωρημένο στη μοναχική του γωνία. Μάλλον έχω πρόβλημα, γιατρέ, αλλά δε θέλω να γειάνω. Τέτοια υγεία έχει μια ψόφια αίσθηση, κανένα ίχνος ζωντάνιας. Θέλω να μείνω γαντζωμένος στον πόνο μου και να θυμάμαι όλα όσα έχασα, για να εντοπίζω ευκολότερα τις διαφορές όταν θα τα κάνω αλλιώς στην επόμενη ζωή.
«Την επόμενη φορά θέλω να είμαι σε εκείνη την παραλία, να είμαι εκεί μαζί σας, θέλω να κλείσει η μέρα μου στην παρηγοριά της αγκαλιάς σας, η λαγνεία μου για τη ζωή συγχωρεμένη και επιβραβευμένη.»

Δεν της είπα λέξη από αυτά. Δεν είχα απλές λέξεις για να εκφράσω τις δυνάμεις που με δονούσαν εκείνη τη στιγμή. Μέχρι στιγμής είμαι καταραμένος μόνο για όσα εύχομαι. Κάθομαι, περιμένω, ακούω τη Μαίρη στην άλλη άκρη της γραμμής. Κλείνω τα μάτια μου και τη φαντάζομαι σε εκείνη την παραλία, φτιάχνω εικόνες με το αλατισμένο δέρμα της να στεγνώνει κάτω από το ζεστό ήλιο του νησιού. Εγώ ξάπλα στον καναπέ, να ιδρώνω στο μπουντρούμι που καίει.

Μοιραστείτε:  

Tags: