Περιοδικό Αν

Ιστιοπλοΐα στην Εύβοια

Συντάκτης Στην κατηγορία ανακαλύψτε την Εύβοια

Καλώς ορίσατε σε ένα ακόμα ταξίδι, αυτήν τη φορά άκρως καλοκαιρινό, γεμάτο περιπέτεια και εξερεύνηση.
Η Εύβοια, γνωστή για τον μοναδικό τρόπο που συνδιάζει βουνό με θάλασσα, ετοιμάζεται να ανοίξει τα πανιά της και να βάλει πλώρη για μια εναλλακτική εκδρομή σε μοναδικές παρθένες παραλίες. Ας φορέσουμε λοιπόν τα μαγιό μας, ας σηκώσουμε την άγκυρα, πάμε να ταξιδέψουμε με θέα τον βόρειο Ευβοϊκό και το όρος Καντήλι.

Διαβαστε περισσοτερα

Τι με σώζει

Συντάκτης Στην κατηγορία δωμάτιο με θέαν

Μια Παρασκευή πρωί, ο Μπάμπης ξέχασε την ύπαρξη της Νίνας μέσα στο σπίτι. Δεν την ξέχασε για πολύ, μόνο κανά μισάωρο. Όμως μερικές φορές, όπως συμβαίνει με πράγματα που τα νομίζουμε σίγουρα ή δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να τα νομίσουμε οτιδήποτε, ένα μισάωρο μπορεί να αρκέσει. Φώναξε το όνομά της μα δεν πήρε απάντηση. Του ‘ρθε ένα άσχημο προαίσθημα. Ή μάλλον όχι ακριβώς προαίσθημα αλλά οπωσδήποτε άσχημο.
Την ξαναφώναξε και βάλθηκε να αλωνίζει το διαμέρισμα. Αναποδογύρισε τα έπιπλα, ξετίναξε τα συρτάρια, χώθηκε στις ντουλάπες. Όρμησε και στο μπαλκόνι. Κανένα ίχνος της Νίνας. Τότε ξαφνικά -όσο ξαφνικά τα πράγματα τα σίγουρα μετατρέπονται σε εύθραυστα- κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Διαβαστε περισσοτερα

editoriαν#50

Συντάκτης Στην κατηγορία editoriαν

Τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός από τις Δημοτικές Εκλογές και τα πράγματα μπήκαν σε ρυθμούς φυσιολογικούς, τα αιτήματα φιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανήλθαν στα φυσιολογικά και οι ταβέρνες, οι κοινωνικές εκδηλώσεις οι γάμοι και τα μνημόσυνα έχουν μόνο συγγενείς και φίλους θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου άποψη για τα σχόλια που έγιναν ότι τάχα μου “σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει και η κουτσή Μαρία”.

Διαβαστε περισσοτερα

Ο εθελοντισμός παράγει πολιτισμό.

Στην κατηγορία αν

Ο Εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού και το μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας. Εθελοντισμός και Πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και συμπληρωματικές, όπου αξίες της ανθρώπινης ύπαρξη όπως η τέχνη, η παιδεία και ο αθλητισμός προωθούνται κυρίως από οργανωμένες ομαδικές ή ατομικές εθελοντικές προσπάθειες και εκφράζουν τη δημιουργική πλευρά του ανθρώπου. Ο Εθελοντισμός παράγει Πολιτισμό. (British Graduated Society)

Διαβαστε περισσοτερα

Και όμως.

Συντάκτης Στην κατηγορία negropoem

Kαθώς αποκήρυξε την προαιώνια παγκόσμια τάξη και αναθεμάτισε τις προσταγές των φυσικών νόμων, άνοιξε τα νυχτοκέντητα φτερά της. Με το Μηδέν και το Μέγα Έλεος να σφιχταγκαλιάζονται και έχοντας στη θύμηση της το κλέος και την τραγικότητα του αρχαίου μύθου, περιδιάβηκε χωρίς επιστροφή, μα μονάχα με ένα δάκρυ: τις κλίμακες του λογικού, το επίπονο κέλευσμα της ματαιοδοξίας, τις παραινέσεις και επιταγές που για αμέτρητα, ασχημάτιστα φεγγάρια περιχαράκωναν τον ιδεατό της ορίζοντα, τις όψεις των δισταγμών και τον ανόθευτο ακόμα παιδικό της αναστεναγμό.

Διαβαστε περισσοτερα

Κατγούμαν

Συντάκτης Στην κατηγορία δωμάτιο με θέαν

Ήμουν ξαπλωμένη όταν ξαφνικά άκουσα έναν θόρυβο. Τέντωσα τα αυτιά μου μα δεν έπιασα τίποτα άλλο. Εκείνον τον αλλόκοτο θόρυβο, όμως, τον είχα ακούσει, ήμουν σίγουρη. Σκούντηξα τον Κώστα: αδύνατον, κοιμόταν σαν πεθαμένος. Σηκώθηκα και πήγα προς τη μπαλκονόπορτα, παραμέρισα τις κουρτίνες. Ένα τεράστιο φεγγάρι είχε περικυκλώσει τα βουνά. Φεγγάρι άσπρο γεμάτο κρατήρες. Είχε τόσο φως που κατάφερνα να δω κάθε λεπτομέρεια τριγύρω. Μια κατσαρίδα δίπλα στον φίκο, για παράδειγμα. Ξανάκουσα τον θόρυβο και ασυναίσθητα αναπήδησα πίσω.

Διαβαστε περισσοτερα

Στην ομίχλη

Συντάκτης Στην κατηγορία αναλαμπίδες

Μέρες βροχής και ομίχλης. Οι ορεινοί όγκοι χάνονται μέσα στα σύννεφα. Ξεμυτίζουν πού και πού κομμάτια από τις πλαγιές και τις κορυφές και η σταθερή τους παρουσία είναι ανακουφιστική. Η αντάρα κατεβαίνει μέχρι τον κάμπο. Τα ξεγυμνωμένα κλαδιά των δέντρων αχνοφαίνονται στον ορίζοντα. Το υδάτινο της λίμνης και του ποταμιού ενώνεται με το ομιχλώδες. Το φως της μέρας έχει το ίδιο χρώμα μέχρι να βραδιάσει. Τα πάντα γκρι.

Διαβαστε περισσοτερα

7 ταινίες που θα σε κρατήσουν στον καναπέ χρονιάρες μέρες

Συντάκτης Στην κατηγορία off the record

Ο καιρός ήταν πολύς χωρίς το Off The Record, σίγουρα μας λείψατε και ελπίζουμε να σας λείψαμε και εμείς ως στήλη. Κάνατε και κάναμε διακοπές, έστω σύντομες, αποσυνδέσαμε λίγο τα…

Διαβαστε περισσοτερα

Δίρφυς: ανάβαση στα 1843 μέτρα

Συντάκτης Στην κατηγορία ανακαλύψτε την Εύβοια

Ανάβαση στο μεγαλύτερο βουνό της Εύβοιας, στο όρος Δίρφυς, μέσα από πραγματικά μαγικές διαδρομές και μονοπάτια που κόβουν την ανάσα σε κάθε βήμα καθώς η θέα συγκλονίζει σε όλη την ανάβαση δίνοντάς μας την ευκαιρία να θαυμάζουμε ταυτόχρονα το Αιγαίο πέλαγος αλλά και τον νότιο και βόρειο Ευβοϊκό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βουνό της Εύβοιας, βρίσκεται ακριβώς στη μέση του νησιού και η κορυφή του είναι στα 1843μ από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα βουνό, που αν δεν ήταν στη θέση που είναι, το κλίμα της Χαλκίδας αλλά και της Αθήνας, θα ήταν πολύ διαφορετικό, αφού ουσιαστικά μπλοκάρει τα καιρικά φαινόμενα – συνήθως τα ψυχρά στρώματα αέρα που έρχονται από τον βορρά.

Διαβαστε περισσοτερα

Μπορούμε να βάλουμε και εδω κείμενο,
απλα επεξεργαζόμαστε το περιεχόμενο.